Ingen gemensam vårdnad för pappa bosatt i London

En man och kvinna har en dotter tillsammans, född år 2010. Kvinnan är bosatt i Söderhamn och mannen i London. Mannen har nu väckt talan och yrkat att vårdnaden om dottern ska utövas gemensamt. Tingsrätten uttalar inledningsvis att de två föräldrarna har haft en mängd olika konflikter om i stort sett allt och inte kunnat lösa vare sig vårdnads- eller umgängesfrågor utan rättsliga processer. Mamman har uppgett att hon vill att dottern ska ha en relation till sin pappa, men tingsrätten ifrågasätter detta med hänsyn till att hon bland annat stoppat dotterns Skype-umgänge med honom under en ganska lång tid. Vidare uttalar tingsrätten att det är anmärkningsvärt att mamman inte har medverkat till att dottern fick träffa pappan i samband med att han kom till Sverige för att medverka vid huvudf…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!