Swedbankanställd spelade bort elva miljoner av kunders pengar – tre års fängelse står fast i HovR

En man hade varit anställd på Swedbank som rådgivare och i sin tjänst haft tillgång till kunders konton. Sedan en kund kontaktat banken och uppgett att det hade försvunnit pengar från dennes konton gjorde banken en polisanmälan. Det visade sig då att rådgivaren hade gjort obehöriga uttag från 86 bankkunders konton, om sammanlagt nästan tolv miljoner kronor. Rådgivaren erkände gärningarna och anförde att han hade använt pengarna för att spela. Tingsrätten konstaterade att rådgivarens erkännande fick stöd av den övriga utredningen i målet och dömde hon…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!