HovR ändrar lagvalsbeslut i internationell underhållstvist

En tvist om äktenskapsskillnad uppstod under 2016 mellan en svensk man och en finsk kvinna som tillbringat större delen av sina liv utanför Sverige. Paret har bott i Sverige åren 1998-2000 och har tre barn tillsammans. Senaste gången paret bott tillsammans var i Frankrike åren 2009-2014, sedan hade pappan flyttat till Sverige. Mamman flyttade sedan till Finland i slutet av juli 2016 med ett av barnen som började i skola där. Tvisten mellan de före detta makarna rör främst mammans yrkande om underhållsbidrag för sig själv och sin dotter. Södertörns tingsrätt beslutade i slutet av september 2016 att innan dessa frågor kunde avgöras behövde det klargöras i en mellandom vilket lands lag som skulle vara tillämplig på de o…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!