Oenig HovR fäller för misshandel av ex-fru – trots sen anmälan

En 32-årig man friades i Halmstad tingsrätt från åtal för misshandel av sin före detta hustru. 32-åringen skulle enligt åtalet i augusti 2013, då parterna fortfarande var gifta, ha tagit strupgrepp på hustrun och tryckt henne mot en dörr så att hon inte fick luft. I tingsrätten var ostridigt att parterna haft en konflikt kvällen i fråga och att de även fysiskt angripit varandra. Deras versioner gick dock isär i den delen åtalet avsåg. Tingsrätten fann att det inte var klarlagt att 32-åringen faktiskt hade tryckt hustrun mot väggen så att hon inte fick luft, eller på vilket sätt detta skulle ha gått till. Flera vittnen, varav ingen hade närvarat i lägenheten vid händelsen, berättade nämligen olika versioner av hur det gått till. Eftersom hustruns uppgifter inte vann tillräckligt stöd av vittnesmålen kunde hennes berättelse inte läggas till grund för bedömningen, menade tingsrätten. Inte heller övrig bevisning i form av en ljudinspelning hustrun gjort gav tillräckligt stöd åt att ett strypgrepp förekommit. Tingsrätten ogillade därför åtalet…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!