Inte visat att etta är nödvändigt bostadskomplement för mamma som är folkbokförd på särbos adress

En hyresvärd sa upp en kvinnas hyresavtal avseende en etta med kokvrå i Göteborg och hänsköt förlängningstvisten till Hyresnämnden i Göteborg. Enligt värden har kvinnan utan tillstånd hyrt ut lägenheten i andra hand till en annan kvinna, som också varit folkbokförd på adressen sedan november 2014, och därigenom åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst i så hög grad att hyresavtalet inte ska förlängas. I andra hand har värden gjort gällande att kvinnan har sitt boende ordnat på annat håll – i en trea, där hon är folkbokförd sedan maj 2014 – och att det därför inte strider mot god sed i hyresförhållanden eller på annat sätt är oskäligt mot kvinnan att hyresförhållandet upphör. Värden säger sig ha behov av lägenheten för att hyra ut den till bostadssökande. Kvinnan hävdar att hon inte har hyrt ut lägenheten i andra hand. Däremot har en vän varit inneboende hos henne ibland, både när hon själv varit hemma och när hon sovit över hos sin särbo – som också är pappa till hennes båda barn. Kvinnan uppger dels att hon har behov av lägenheten för eget och sina barns bruk, dels att hon folkbokfört sig på särbons adress eftersom hon vill få posten skickad till samma adress som posten till hennes barn går….


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!