Skolanställd ofredade tolvåring sexuellt – invändning om massage ”anmärkningsvärd”

Varbergs tingsrätt dömer en nu 42-årig man för sexuellt ofredande av en tolvårig flicka. Flickan flydde under 2016 från Syrien till Sverige, och 42-åringen arbetade som resursperson i flickans förberedelseklass på en skola i Svalövs kommun. Enligt åklagaren har mannen i september 2016 tagit på in- och utsidan av flickans lår, på hennes överkropp, samt försökt dra upp hennes tröja. Han ska också bland annat ha lyft upp henne på ett bord och försökt sära på hennes ben. I förhör vid tingsrätten har flickan berättat att hon vid tidpunkten för händelsen befann sig i ett klassrum tillsammans med sin lillasyster och 42-åringen. Mannen ska då ha skickat iväg flickans syster med en annan lärare, och berättat för flickan att lärarna brukar ”känna på barnens muskler” för att se om de riskerar att få träningsvärk. Han ska därefter ha ofredat flickan sexuellt. Mannen själv förnekar gärningen. Enligt 42-åringen klagade flickan över träningsvärk, och han visade enligt egen utsago därför på sina egna lår hur man kunde massera för att bli av med värken. Andra anställda på skolan har bland annat vittnat om att målsäganden kommit ut ur klassr…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!