Döms till fängelse efter att ensamt knytnävslag vållat dödsfall – HD prövar inte målet

I augusti 2015 resulterade ett bråk mellan två festdeltagare på en kräftskiva i att den ena deltagaren dog. En idag 44-årig man hade attackerat den nu avlidne mannen genom att ha sprungit fram och gett honom ett kraftigt knytnävsslag i huvudet som slog mannen medvetslös. Genom slaget och fallet till marken fick mannen sådana hjärnskador att han avled. Våldet hade föregåtts av att den nu avlidne mannen vid två tillfällen under kvällen hade slagit 44-åringen. Ystads tingsrätt ansåg att 44-åringen hade visat särskild hänsynslöshet och råhet när han attackerat mannen som var oförberedd på attack. 44-åringen dömdes därför för grov misshandel och grovt vållande till annans död till fängelse i ett år och nio månader samt att betala 250 000 kronor i skadestånd till mannens anhöriga och 40 000 kronor till dödsboe…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!