Hemlös ska folkbokföras på sin arbetsplats – HFD prövar inte fallet

Skatteverket, SKV, folkbokförde utan anmälan en man på hans arbetsplats i Nacka utanför Stockholm. Som skäl angavs att han bedömdes ha starkast anknytning till den adressen. Mannen hade tidigare varit folkbokförd hos en kvinna som han varit samboende med. Efter att ha fått ett meddelande från kvinnan om att mannen var felaktigt folkbokförd hos henne hade SKV startat en utredning om hans folkbokföring. Mannen hade i samband med det uppgett att han saknade fast boende och förvarade sina saker på sin arbetsplats. Mannen överklagade beslutet och yrkade att det skulle upphävas samt att han skulle folkbokföras ”på Nacka församling”. Förvaltningsrätten i Stockholm konstaterade att en person som inte tillbringar sin dygnsvila regelbundet på en viss fastighet, ska vara folkbokförd på den fastighet där han anses ha sin starkaste anknytning. Förvaltningsrätten ansåg att arbetsplatsen var den fastighet som mannen hade starkas…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!