Frias från skyddande av brottsling efter resning

I augusti 2016 sköts en man i centrala Umeå och den påstådda gärningsmannen åtalades och dömdes vid Umeå tingsrätt för försök till mord och grovt olaga hot. En kamrat till gärningsmannen, en idag 23-årig man, åtalades för skyddande av brottsling. Enligt åklagaren hade 23-åringen gjort sig skyldig till detta genom att tillhandahålla mat, husrum och transport till gärningsmannen när han försökte hålla sig undan polisen. Tingsrätten valde att döma 23-åringen i enlighet med åtalet till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Den påstådda gärningsmannen frikändes efter öv…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!