Oenig HovR skärper straffen för livesänd våldtäkt

De tre män som dömts av Uppsala tingsrätt för våldtäkt, medhjälp till våldtäkt, underlåtenhet att avslöja våldtäkt samt grovt förtal i det uppmärksammade ”Facebook-målet” får skärpta straff i Svea hovrätt. Det var under en hemmafest i januari 2017 som de tre männen – nu 18, 21 respektive 24 år gamla – utnyttjade en kvinnas kraftigt berusade och narkotikapåverkade tillstånd för samlag – samlag som ”livestreamades” till en sluten Facebookgrupp. Några personer som såg filmen kontaktade polisen, som då kunde rycka ut till lägenheten där våldtäkten ägde rum. Tingsrätten dömde 21-åringen för våldtäkt och medhjälp till våldtäkt till fängelse i två år och fyra månader. Medhjälpen bestod i att han överlämnat en kondom till den andre mannen – 18-åringen – som haft samlag med kvinnan. 18-åringen dömdes i sin tur för våldtäkt till ett års fängelse. Den 24-å…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!