Kattägare vinner i KamR – får fortsätta att mata katterna med pasta och ris

Länsstyrelsen i beslutade i augusti 2016 att en kvinna skulle betala en avgift för extra offentlig kontroll om 1 600 kronor, samt förelade kvinnan att ta bättre hand om sina katter. Enligt beslutet skulle kvinnan göra detta genom att se till att katterna kom till veterinär om de visade tecken på ohälsa, att följa veterinärens ordinationer om behandling, eftervård och avlivning samt att utfordra katterna med foder som garanterar en tillräcklig näringstillförsel och se till att katterna inte blir för magra eller för feta. Beslutet fattades på grund av att allvarliga brister konstaterats i kvinnans djurhållning. Bland annat hade vid kontrollbesök en katt påträffats som var förlamad i bakkroppen. Det framkom dessutom att kvinnan utfordrat sina katter med ris, pasta och kex istället för för katter specialanpassad kost bestående av mycket animaliskt protein. Förvaltningsrätten i Växjö, dit kvinnan överklagat, fann att länsstyrelsens fö…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!