Vållandedömd frias i HovR – oklart vem som kastat glasflaska från balkong

En 23-årig man dömdes av Linköpings tingsrätt för vållande till kroppsskada till 60 dagsböter å 50 kronor. 23-åringen hade enligt åtalet kastat en glasflaska från en balkong i samband med en fest. Flaskan träffade en person som gick på gatan nedanför i huvudet. Personen som träffades av flaskan hade inte sett vem som kastade den, och 23-åringen hävdade att det inte var han. Tingsrätten ansåg att det genom vittnesuppgifter var styrkt att 23-åringen kastat flaskan. Ett vittne uppgav i tingsrätten att hon sett honom kasta flaskan, och ett annat vittne uppgav att 23-åringen dagen efter händelsen berättat för henne att det var han som gjort det och att han var ångerfull. Tingsrätten ansåg även att den omständigheten att 23-åringen, då festen direkt avslutats efter att flaskan kastats, hade lämnat lägenheten utan sina skor skulle kunna tala för att han velat fly platsen. Tingsrätten menade att den omständigheten att 23-åringen i tingsrät…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!