Förhandlingsordning förlängs – trots motstridiga enkätresultat

Trots mycket tvetydiga resultat från enkätundersökningar bland hyresgästerna ska en förhandlingsordning mellan Hyresgästföreningen, HGF, och en hyresvärd i Lidköping fortsätta att gälla, efter ett fastställande beslut från Svea hovrätt. Det var HGF som begärde vid Hyresnämnden i Jönköping att flera förhandlingsordningar som föreningen ingått med värden skulle förlängas med oförändrade villkor. Enligt hyresvärden skulle förhandlingsordningarna istället upphöra i enlighet med en tidigare uppsägning. Både hyresvärden och HGF hade – med en månads mellanrum – genomfört enkätundersökningar bland hyresgästerna, men fått vitt skilda resultat. På HGF:s undersökning i ett av hyreshusen hade till exempel fem av de sex hyresgäster som svarat önskat att förhandlingsordningen skulle förlängas. I hyresvärdens undersökning i samma hus, som totalt hade åtta lägenheter, hade samtliga hyresgäster deltagit, och då svarat att d…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!