Mäklare varnas – hemlighöll tillbakadraget bud

I en skrivelse till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, riktade köparna av en fastighet kritik mot en kvinnlig fastighetsmäklares agerande i samband med budgivningen. Köparna hade bland annat upplevt att mäklaren inte lagt ut buden i inkommen ordning, utan fördröjt vissa av dem – en taktik som syftade till att påverka budgivningen. Köparnas näst högsta bud hade legat under ett bud på 4,4 miljoner kronor som den andra anbudsgivaren sedan hade dragit tillbaka. Köparna hade dock inte fått veta detta, och därför inte haft möjlighet att dra tillbaka sitt högsta bud, 4,45 miljoner kronor, för att istället återgå till sitt näst högsta bud, 4,2 miljoner kronor. Mäklaren ska enligt köparna ha sagt att anledningen till detta var att de hade gått med på att köpa fastigheten för det högre budet. Själv tillbakavisade mäklaren att hon skulle…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!