Fällande dom även i HovR i omfattande sexualbrottshärva på nätet

En idag 26-årig man hemmahörande i Stockholm åtalades vid Södertörns tingsrätt för en mängd sexualbrott via internet. Åren 2013 till 2015 hade 26-åringen under falskt namn kontaktat kvinnor i gymnasieåldern via sociala medier med löfte om jobb på en känd nattklubb i Stockholm, som 26-åringen osant hade uppgett sig arbeta för. I utbyte hade 26-åringen krävt att kvinnorna skulle skicka lättklädda bilder och framträda ”utmanande” i webbkamera. Därefter kunde 26-åringen förmå dem till ytterligare sexuella handlingar över internet under hot om att sprida det material som hade skickats till honom. Omfattande bevisning i form av chatt- och bildmaterial stödde åtalet och tingsrätten menade att 26-åringens förklaringar sammantaget ”inte förtjänar tilltro”. Han dömdes därför för tre fall av olaga tvång, kränkande fotografering, två tillfällen av sexuellt tvång, grovt sexuellt tvång och sex tillfällen av försök till sexuellt tvång. 26-åringen åtalades och dömdes också för grovt förtal efter att i ett av fallen ha realiserat hotet att sprida nakenbilder. 26-åringen publicerade nämligen två nakenbilder på kvinnans Facebookprofil som hon också ”taggades” i, vilket gjorde dem tillgängliga för alla kvinnans Facebo…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!