Tidigare friad fälls för sambomisshandel av oenig HovR

I september 2016 fick en idag 33-årig man information om att hans flickvän skulle ha varit otrogen mot honom med sin ex-pojkvän. Mannen blev mycket upprörd över detta och ville genast att paret skulle separera. Då paret har fyra gemensamma barn åkte de till tingsrätten för att lösa vårdnadsfrågan. Efter mötet på tingsrätten utbröt ett stort gräl mellan de båda i den gemensamma lägenheten. Kvinnan hävdar att mannen i samband med detta slog henne med knytnäven på kinden och nacken – något som mannen förnekar. Kvinnan lämnande lägenheten efter händelsen och kontaktade en kvinna som arbetar vid en närliggande kyrka. Halmstads tingsrätt bedömde mannens och kvinnans vittnesmål som lika trovärdiga. Domstolen konstaterade att det därför för en fällande dom krävdes att åklagaren genom övrig bevisning kunde motbevisa mannens uppgifter. I denna del fann tingsrätten att kvinnans och kyrkoarbetarens uppgifter skiljde sig åt i så hög grad at…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!