E-postkorrespondens mellan universitetsanställd och internrevision inte allmän handling – trots privat e-postadress

Sedan Göteborgs universitet avslagit en kvinnas begäran att få ta del av e-postkorrespondens mellan en universitetsanställd och internrevisionen vid universitetet överklagade hon avslagsbeslutet till Kammarrätten i Göteborg. Enligt kvinnan var de mejl som skickats från den anställde att betrakta som inkomna till myndigheten, sedan han använt sin privata e-postadress – något som universitetet däremot motsatte sig. ”Innehållet i e-postmeddelandena är inte av privat karaktär utan har en direkt koppling till [mannens] anställning vid univers…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!