Snusbolag slipper betala 160 miljoner i skatt och tull för tobaksråvara

Tullverket beslutade under 2016 att påföra ett snusbolag omkring 100 miljoner kronor i tobaksskatt och närmare 60 miljoner kronor i tull. Anledningen till beslutet var att det genom tester genomförda i Tjeckien framgått att tobaksråvaran som företaget importerar är rökbar vilket enligt verket innebär att råvaran ska beskattas som röktobak. Snusföretaget överklagade Tullverkets beslut till Förvaltningsrätten i Stockholm som nu kommer fram till att råvaran visserligen ska räknas till sådant tobaksavfall som omfattas av lagen om tobaksskatt men att det också krävs att den ska vara r…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!