117 000 kronor i avgift för företagsledare – anmälde värdepappersaffär en dag sent

Finansinspektionen, FI, beslutar att en man ska betala särskild avgift enligt lagen om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument sedan mannen inte inom föreskriven tid anmält avyttring av teckningsoptioner i det bolag där han innehar en ledande ställning. Mannen hade avyttrat teckningsoptionerna ifråga den 14 december 2016, men anmält avyttringen först den 20 december – trots att sista dagen för anmälan var den 19 december. Mannens förklaringar till förseningen – att han saknade ISIN-numret och att det tog tid att få tag på d…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!