Kvinna frias från knivmordförsök – trodde sovande sambo var vildsvin

Södertörns tingsrätt friar en idag 52-årig kvinna som gått till knivangrepp mot sin sovande sambo från ansvar för mordförsök. Det var i augusti 2017 som kvinnan – efter att ha tagit mediciner mot bland annat sömnbesvär – skar mannen på halsen så att en skada uppstod. Medan mannen har uppgett att han vaknade av att det kändes som att en kniv trycktes in i halsen har kvinnan själv bara kunnat återge ”fragmentariska drömliknande bilder” från händelsen. Bland annat har hon berättat att hon vid tillfället drömde att hon hade ett vildsvin framför sig som skulle slaktas och styckas. När hon satte kniven i ”vildsvinets” hals ska hon ha hört sin sambo säga ”aj”. Även efter det har hon berättat om vissa lösryckta minnesbilder – bland annat från när polisen kom. Domstolen konstaterar bland annat att åklagaren har påstått att kvinnan ändrat sina uppgifter i förhållande till dem hon lämnat under förundersökningen, men att inga förhör från förundersökningen har lästs upp, och att rätten därför inte har haft någon möjlighet att kontrollera påståendet. Dessutom framgår det inte av rättsintyget i målet om mannen huggi…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!