Värd tillåts riva ut nya kök i samband med stambyte

En hyresvärd i Stockholmsområdet ansökte om tillstånd i Hyresnämnden i Stockholm att upprusta lägenheterna i en fastighet i samband med stambyte. Ny el med jordfelsbrytare skulle installeras, säkerhetsdörrar sättas in samt nödvändiga renoveringar i bland annat kök och badrum genomföras. Hyresgästerna, som enligt hyresavtalet själva fick lov att underhålla lägenheten efter eget tycke och smak, hade i vissa fall själva installerat kök och gjort andra större upprustningar och motsatte sig därför renoveringarna. De motsatte sig även en hyreshöjning. Hyresnämnden ansåg att ett stambyte och en uppgradering av el och installationer i fastigheten skulle anses motiverat med tanke på att fastigheten är från 60-talet och att inga upprustningar gjorts sedan dess. De renoveringar som värden ville utföra i samband med detta ansåg nämnden i huvudsak var standardhöjande och vanligt förekommande i samband med stambyte. Hyresvärden hade enligt nämnden därmed ett beaktansvärt intresse av att få utföra upprustningen. Nämnden bedömde de…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!