FI ger SEB tillstånd till mångmiljardaffär med tyskt dotterbolag

Finansinspektionen, FI, lämnar tillstånd till Skandinaviska enskilda banken AB, SEB, att förvärva egendom från sitt tyska dotterbolag SEB AG. SEB har ansökt om att få tillstånd till förvärvet av egendom inom verksamhetsområdet ”Large Corporate & Financial Institutions” som planeras till början av 2018. Motprestationen uppgår till omkring 130 miljarder kronor motsvarande mer än 25 procent av SEB:s kapitalbas. SEB ska samtidigt ta över vissa externa skulder från sitt tyska dotterbolag. Varken Sveriges Riksbank eller Riksgäldskontoret har i sina yttranden över förvärvet invänt mot affären. Riksbanken har betonat vikten av att FI har resurser nog att kunna utöva tillsyn även i Tyskland och påtalat att information om hur SEB hanterar sina likviditetsrisker kan behöva hämtas in. Riksgälden har angett att affären skulle kunna bidra positivt t…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!