HovR river upp misshandelsdom – psykos låg bakom ogrundat envarsgripande

En idag 33-årig man dömdes av Varbergs tingsrätt för misshandel till villkorlig dom och dagsböter för att ha knuffat in en annan man i ett träd, brottat ned honom på marken och legat ovanpå och hållit fast honom. 33-åringen medgav i allt väsentligt händelsen men uppgav också att han mått psykiskt dåligt vid tiden för händelsen eftersom han befunnit sig i en vårdnadstvist och samtidigt blev utsatt för kränkningar genom att någon hade hackat hans Facebook-konto. Han hade under en period upplevt att han blev utsatt för hackerangrepp och kände sig paranoid. I kontakt med vården hade han senare fått veta att han hade en stressutlöst psykos. Den aktuella dagen hade 33-åringen trott att mannen som han brottade ner höll på att utsätta honom för ett dataintrång genom att utge sig för att företräda Handelsbankens kundtjänst. Mannens läpprörelser hade enligt 33-åringen synkat med den person som pratade med honom i telefon. I själva verket…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!