JO-kritik mot LVU-hem – tvåmånadersfrist överskreds

En kvinna klagade hos Justitieombudsmannen, JO, på att hennes son hade vårdats på låsbar enhet under en – enligt henne – för lång tid. Det framgår av utredningen att beslut har fattats av Uppsala kommun den 17 oktober 2016 om att ungdomen skulle vårdas vid en låsbar enhet på Statens institutionsstyrelses, SiS, ungdomshem Tysslinge i enlighet med lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU. Enligt gällande regler får en person inte vårdas på låsbar enhet längre än två månader i följd och vården av ungdomen skulle därför ha avslutats senast den 17 december 2016. Till följd av att ungdomen senare f…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!