Stockholmstvåa användes som lagerlokal – man förlorar hyreskontrakt efter vattenskada

Hyresnämnden i Stockholm beslutade sensommaren 2016 att lämna en hyresvärds upphörsyrkande utan bifall trots att hyresgästen i fråga enligt värden hade vanvårdat lägenheten och inte längre hade ett behov av den. Efter att hyresgästerna under mannens lägenhet upptäckte fuktskador från taket hade värden försökt komma i kontakt med mannen utan framgång. Värden kontaktade då polisen eftersom man var orolig för att mannen hade avlidit. När polisen tog sig in i lägenheten var den enligt värden mycket smutsig och belamrad med saker från golv till tak. Det ska också ha runnit vatten ur kranarna som enligt värden givit upphov till fuktskadorna. Mannen har enligt värden inte sitt permanenta boende i prövningslägenheten utan använder den i stället som förvaringsutrymme. Nämnden konstaterade att värden inte hade åberopat någon bevisning till stöd för sin talan förutom uppsägningshandlingen, ett meddelande till socialtjänsten, en rättelseanmodan och kvitton om rekommenderat brev. Samtidigt hade hyresgästen inte bemöt…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!