Snöskottningsbolag använde bluffakturor för att betala ut svarta löner – skönstaxeras och påförs skattetillägg

Skatteverket, SKV, beslutade i slutet av 2015 att sänka ett bolags resultat, vägra avdrag för moms, höja underlaget för arbetsgivaravgifter samt påföra bolaget skattetillägg eftersom myndigheten ansåg att bolaget använt sig av osanna fakturor under beskattningsår 2013. SKV menade att bolaget genom de osanna fakturorna frigjort obeskattade pengar för att avlöna ”svart” arbetskraft och möjliggöra uttag till företagsledaren. Bolaget utför snöskottning i Stockholmsområdet. Snöskottningarna i fråga har faktiskt utförts men enligt SKV av bolagets ”svarta” arbetskraft och inte den underleverantör som fakturorna stått utställda till. Bolaget överklagade beslutet och menade att det varit underleverantören som utfört arbetena och att bolaget ska beskattas i enlighet med inlämnad deklaration. Förvaltningsrätten i Stockholm konstaterade att underleverantören saknar anställda, inte har redovisat några arbetsgivaravgifter för perioden o…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!