MiÖD: MigD sista överklagandeinstans då beslut om återreseförbud meddelats av Polisen i samband med avvisningsbeslut

När Polismyndigheten har beslutat om återreseförbud i samband med beslut om avvisning får beslutet om återreseförbud ”i regel inte” överklagas till Migrationsöverdomstolen, MiÖD. Det slår MiÖD nu fast efter att en utlännings överklagande av Polismyndighetens beslut avslagits, först av Migrationsverket och sedan av Migrationsdomstolen i Göteborg. Eftersom beslutet om återreseförbud har meddelats i samband med beslut om avvisning ska det också enligt 14 kap. 7 a § första stycket andra meningen utlänningslagen, UtlL, överklagas i samma…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!