7 400 kronor oskälig hyra för tvåa på 60 kvadrat i centrala Lund – uthyrare återbetalningsskyldig

En kvinna som hyrt en tvåa på 60 kvadratmeter i centrala Lund i andra hand från och med februari 2012 till december 2016 begärde i Hyresnämnden i Malmö att kvinnan hon hyrt lägenheten av skulle förpliktas att återbetala sammanlagt 16 800 kronor för år 2016. Enligt hyresgästen skulle en skälig hyra för prövningslägenheten ha varit högst 6 000 kronor i månaden utifrån de hyror kommunen kräver sina hyresgäster på för motsvarande lägenheter. Kvinnan hade betalat 7 400 kronor i månaden och ville alltså få återbetalt motsvarande 1 400 kronor i månaden. Efter att nämnden genomfört en besiktning av prövningslägenheten justerade hyresgästens ombud sitt yrkande till att gälla 1 200 kronor per månad, motsvarande 14 400 kronor. Nämnden ansåg att prövningslägenheten hade ett ”mycket bra” läge i centrala Lund, men en…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!