Förlorar Göteborgsetta på grund av folkbokföring och permanentboende utomlands

En man som hyrt en 26 kvadratmeter stor etta med kokvrå i Göteborg ansökte hos Hyresnämnden i Göteborg om tillstånd att få överlåta prövningslägenheten till sin dotter. Hyresvärden bestred begäran och framförde för egen del ett upphörsyrkande gentemot mannen, då hyresavtalet hade sagts upp till upphörande den 30 september 2017. Värden uppgav att mannen inte hade ett behov att prövningslägenheten eftersom han var bosatt och folkbokförd utomlands. Mannen var registrerad som utvandrad från 1996 till 2009, folkbokförd i Sverige igen mellan maj och augusti 2009 för att sedan åter registreras som utvandrad, uppgav värden. Enligt värden hade mannen olovligen hyrt ut lägenheten till sin son i andra hand, som i sin tur ansökt om att få överlåta lägenheten till sin syster under våren 2017. Mannens dotter och hennes familj var folkbokförda på prövningslägenhetens adress sedan augusti 2016. Genom olovlig andrahandsuthyrning hade mannen därför åsidosatt sina förpl…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!