Förlorar Stockholmslägenhet efter ”högljudda bråk, skrikande och rökning av narkotika”

Hyresnämnden i Stockholm biföll under hösten 2017 en hyresvärds upphörsyrkande och ålade en kvinna att flytta från prövningslägenheten genast. Enligt värden hade störningar kommit från kvinnans lägenhet från januari till och med augusti 2017 då hyresavtalet sades upp av värden till upphörande den 31 augusti. Störningarna bestod i ”högljudda bråk, skrikande, rökning av narkotika som trängt in hos grannar, smällar och dunsar samt spring och buller i trapphuset”, uppgav värden, som menade att detta pågått i princip dagligen. Kvinnan, hennes pojkvän och andra personer stod dessutom på uteplatsen och rökte marijuana och hasch. I mars 2017 hade en ruta krossats i prövningslägenheten och en man med järnrör stod och skrek utanför. Polis fick kallas till platsen. I augusti 2017 krossades ännu en ruta, och kvinnan blev dessutom omhändertagen av sjukvårdpersonal då hon hittats i trappan i huset blodig. Slutligen uppgav värden att hot r…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!