HFD prövar inte tullavgörande – ”bränslepuck” till hybridladdare en kemisk produkt

Ett bolag som bland annat producerar bränsleceller överklagade Tullverkets bindande klassificeringsbesked avseende bolagets ”bränslepuck”, som ska användas som energikälla till en ”hybridladdare” till mobiltelefoner och surfplattor. Klassificeringen blir avgörande för vilken tull, skatt eller avgift som ska betalas för varan. Utöver laddning via elnätet går laddaren även att ladda med hjälp av bränslepucken – som själv producerar energi i form av vätgas genom att man tillför den vatten. Tullverket ansåg att den skulle klassificeras som en kemisk produkt likt patroner till elektroniska cigaretter, gasoltuber eller bläckpatroner. Bolaget ansåg å sin sida att den skulle klassificeras som en del av en maskin, elektrisk apparat eller liknande konstruktioner eftersom den är en ”oundgänglig del av ladd…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!