22-åring frias från åtal för polisbilsexplosion i Malmö – bevisningen räcker inte

En polisbil som stod parkerad utanför ett polishus i Malmö utsattes en kväll i december 2017 för en explosion. Polisbilen fick omfattande skador. Direkt efter explosionen, på en busshållplats cirka 100 meter från polishuset, påträffade polis en 22-årig man. Trots att mannen förnekade all inblandning i händelsen, väckte åklagaren åtal mot honom vid Malmö tingsrätt för allmänfarlig ödeläggelse. Tingsrätten har haft att ta ställning till om det genom bevisningen är ställt bortom rimligt tvivel att 22-åringen orsakat explosionen. Tingsrätten konstaterar att en besvärande omständighet är att mannen hittats i närheten av platsen omedelbart efter händelsen. Dessutom bar han kläder som var mycket lika de kläder som gärningsmannen enligt en övervakningsfilm som visar händelseförloppet haft på sig. 22-årigen har samtidigt själv uppgett att han sett en person springa ifrån platsen, men den polishund som använts vid sökandet fick inte upp något spår. Detta kan tala fö…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!