Investmentbolag beviljas dispens från budplikt vid ”aktielånearrangemang” i samband med emission

Aktiemarknadsnämnden, AMN, medger investmentbolaget Norsel Industries Ltd undantag från budplikt i samband med ett ”aktielånearrangemang” som eventuellt ska användas vid emissionen av aktier i det Vietnambaserade investmentbolaget Fram Skandinavien AB. Norsel kommer att låna ut B-aktier till emissionsinstitutet som i sin tur levererar dem till tecknarna i emissionen. De utlånade aktierna kommer sedan att återlämnas från emissionsinstitutet i samband med att de aktier som utges i erbjudandet registreras hos Bolagsverket och blir tillgängliga i Euro…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!