Oaktsamt vapenbrott när dödsbopistol inte lämnades in – men djup oenighet i HovR

En nu 70-årig man dömdes i Solna tingsrätt till 50 dagsböter för vapenbrott, efter att en pistol med tre magasin och ammunition påträffats i hans bostad. Pistolinnehavet hade uppdagats i september 2015 i samband med ett bråk mellan mannen och hans dåvarande fru då polis kommit till bostaden. Makarna separerade sedermera och ex-hustrun uppgav i tingsrätten att hon talade om för poliserna att det funnits en pistol i lägenheten för att skada sin man. Mannen hade under våren hjälpt en vän att efter ett dödsfall röja upp på en fastighet som tillhört en anhörig och det var då som pistolen med tillbehör påträffats i en tygpåse. 70-åringen hade påsen i en av flera flyttkartonger som ställts upp i ett rum i hans bostad och avsikten hade varit att lämna in vapnet till Polisen. Mannen har dock haft svårt med minnet på senare tid – något som också varit en bidragande faktor i hans ”äktenskapliga kris”. Enligt mannen hade han också helt glömt bort att det funnits ett vapen nedpackat bland de övriga saker från dödsboet s…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!