Fängelsestraff för bröderna i uppmärksammat våldtäktsfall i Malmö – HD prövar inte fallet

Malmö tingsrätt dömde två bröder för bland annat människorov, grov våldtäkt och försök till utpressning efter att ha hållit en kvinna fången i en källarlokal i april 2017. Tingsrätten fann det utrett att männen genom knivhot hade frihetsberövat kvinnan under 17 timmar, och att de hade tvingat henne att klä av sig, bundit fast hennes fötter och händer och våldtagit henne ett flertal gånger. Under frihetsberövandet hade bröderna kontaktat en av kvinnans vänner och försökt förmå denna att betala 20 000 kronor under hot om att skada kvinnan i källarlokalen. Den äldre brodern, 25 år, dömdes dessutom för ytterligare ett fall av människorov och våldtäkt för att ha stängt in en annan kvinna i en bil, misshandlat henne och tilltvingat sig sex med henne. Påföljden bestämdes till fängelse i sju år och tre månader. Den yngre brodern – som uppgett sig vara 16 år men som av tingsrätten bedömdes vara åtminstone 18 år – dömdes även för y…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!