Arbetsförmedlingen vinner tvist mot arbetslös – ingen grund för lönekrav

En i dag 68-årig man väckte talan mot Arbetsförmedlingen vid Helsingborgs tingsrätt och yrkade att förmedlingen skulle utge drygt 100 000 kronor till honom i lön, avseende två års utfört arbete hos ett bemanningsföretag. Mannen hade under åren 2013-2015 varit anvisad ett arbetsmarknadspolitiskt program och erhållit aktivitetsstöd. En förutsättning för att han skulle få aktivitetsstödet var att han dels sökte jobb, dels arbetade två timmar om dagen med att packa godis hos bemanningsföretaget. Inför placeringen hos företaget hölls ett möte mellan mannen, en företrädare för företaget och en arbetsförmedlare. Under mötet hade mannen framställt krav på att han skulle få en lön om 100 kronor i timmen för arbetet på företaget, vilket varken arbetsförmedlaren eller företagsrepresentanten ha…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!