Inget hot när domare i idrottscup attackerades på Facebook

En i dag 17-årig pojke åtalades för olaga hot vid Lunds tingsrätt sedan han i december 2017 skulle ha hotat en domare i amerikansk fotboll efter en cup i Eslöv. Domaren hade dömt ut bestraffning till den 17-årige spelaren med hänvisning till osportsligt uppträdande. 17-åringen hade då blivit upprörd och senare samma dag skickat ett meddelande till domaren via Facebook. Meddelandet innehöll bland annat texten ”Du är den sämsta domaren jag sett, du borde verkligen dö asså” och ”sånna apor som dig borde fan inte kunna döma”, och det avslutades med texten ”#blacklifedon’tmatter”. Åklagaren menade att ett motiv för gärningen hade varit att kränka domaren på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung. Tingsrätten konstaterar nu att det är utrett att 17-åringen har skickat meddelandet. Frågan är dock om meddelandet har inne…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!