Tog emot betalning från bedrägerier på Blocket – fälls för penningtvättsbrott

En i dag 47-årig man hemmahörande i Malmö åtalades för penningtvättsbrott vid Malmö tingsrätt sedan han i oktober 2017 mottagit pengar på sitt bankkonto härrörande från två Blocket-bedrägerier. Bedrägerierna hade gått till på så sätt att målsägandena hade blivit uppringda med anledning av att de hade satt ut annonser på Blocket. Uppringarna – som inte har kunnat identifieras – sade sig vilja köpa föremålen, men förklarade att det behövdes en kod från personernas bankdosor för att kunna genomföra överföringarna. På detta sätt kunde bedragarna föra över pengar från målsägandenas konton till 47-åringens konto. I det första fallet fördes 150 000 kronor över till 47-årignens konto. Vid det andra bedrägeriet förde bedragaren över 300 000 kronor. 47-åringen bestred ansvar för brott och menade att han avseende det första bedrägeriet inte hade haft uppsåt till att pengarna härrörde från brott, samt att han inte hade gett någon tillstånd att använda hans konto avseende det andra bedrägeriet. Tingsrätten konstaterar nu att det är uppenbart att de som utfört bedrägeri…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!