KamR: Ingen rätt till bistånd för att avliva sjuk hund

Kammarrätten i Göteborg nekar en man och en kvinna rätt till bistånd för kostnaden de haft när de hastigt fick avliva sin hund eftersom det inte har framkommit att hunden varit nödvändig för att de skulle uppnå en skälig levnadsnivå. Domstolen river därmed upp en dom från Förvaltningsrätten i Göteborg som bedömde saken annorlunda. Förvaltningsrätten ansåg att paret hade haft en skyldighet att skydda hunden från onödigt lidande enligt djurskyddslagen. Rätten, som beaktade att beslutet om avlivning hade fått fattas skyndsam…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!