Äldre par medges bostadsanpassningsbidrag för trappanordningen Assistep

Ett äldre par som är bosatt i Stockholmsområdet har ansökt om bostadsanpassningsbidrag i syfte att installera en anordning som ska göra det lättare för dem att ta sig uppför trappan i sitt hus. Stadsbyggnadsnämnden valde att avslå parets begäran. Efter överklagande konstaterade Förvaltningsrätten i Stockholm att det är visat att kvinnan har yrselproblematik och att mannen har nedsatt balansförmåga, vilket gör att det finns en koppling mellan parets funktionshinder och behovet av att anpassa bostaden. Förvaltningsrätten instämde dock i stadsbyggnadsnämndens bedömning att det inte är visat att paret har behov av just den anordning som de har sökt bidrag för. Paret vill ha en så kallad Assistep – en handtagsanordning för 40 000 kronor som monteras längs väggen i trappan och gör att den s…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!