Fartygsarbetare förlorar Stockholmsetta – ingen ursäkt för otillåten andrahandsuthyrning

Hyresnämnden i Stockholm biföll under våren 2018 en hyresvärds upphörsyrkande avseende hyresavtalet mellan värden och en man som hyrt en etta på 41 kvadratmeter i Stockholm av värden sedan år 2014. Värden hade sagt upp avtalet till upphörande den 30 november 2017 eftersom mannen enligt värden hyrt ut lägenheten i andra hand till sin kusin utan tillstånd. Misstanke om andrahandsuthyrningen hade uppkommit under sommaren 2015. Värden hade då kontaktat mannen via e-post och uppmanat honom att bosätta sig i prövningslägenheten och se till att eventuella andrahandshyresgäster flyttade ut. Mannen hade då medgett att han inte bodde i lägenheten, men framhöll att han avsåg att göra det. En rättelseanmaning hade i samband med detta skickats till mannen, där han anmodades att se till att den otillåtna andrahandsupplåtelsen upphörde. Mannens kusin hade senare samma sommar meddelat att hon och hennes dotter bodde i lägenheten och uppgett att mannen var anställd som kock på ett fartyg. Värden tog då åter kontakt med mannen som uppgav att han skulle vara tillbaka i Sverige i januari 2018. Hyresvärden s…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!