Fyra personer döms för våldsbrott – slog in dörren och misshandlade sovande man med kofot

Fyra personer, tre män och en kvinna, samtliga mellan 22 och 29 år, åtalades vid Östersunds tingsrätt för grovt hemfridsbrott och grov misshandel för att ha brutit sig in i en mans hem mitt i natten och slagit honom med hammare och kofot. De tilltalade har erkänt att de varit maskerade och att de brutit sig in i mannens hem genom att slå sönder dörren samt att mannen har blivit misshandlad av någon eller några av dem. Samtliga utom en man har dock förnekat att de själva skulle ha utövat sådant våld. Offret har själv berättat att han vaknat av att någon slog honom över näsan med en kofot. Han ska då ha satt sig upp och fått en ny smäll i ansiktet, och därefter försökt fly ut mot sin balkong. Två personer ska då ha fortsatt slå med en hammare mot honom medan de övriga två stod bakom – en av dem hållandes i ett järnrör. Tingsrätten konstaterade att de tilltalade hade lämnat ”svävande berättelser” och att motivet till gärningen inte var klarlagt men bedömde ändå att tillvägagångssättet visade att samtliga hade agerat tillsammans och i samförstånd både avseende syftet att uppsöka mannen mitt i natten och syftet att misshandla honom….


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!