HovR fastställer fällande dom för rånmord i Norsjö

I oktober 2017 påträffades en äldre kvinna död i ett soprum i Norsjö i Västerbotten. Några timmar efter att hon hittades greps en 21-årig man som senare åtalades vid Skellefteå tingsrätt för mord. Kvinnan dog av att ha utsatts för trubbigt våld mot huvudet innan hon tillfogades dödligt våld mot kroppen med kniv eller liknande. Tingsrätten menade att motivet till mordet kan ha varit ekonomiskt, vilket rätten bland annat baserade på att kvinnan höll ett bankkort i handen när hon påträffades och att två tjugolappar låg på golvet. Även om både vittnen till mordet och mordvapen saknas fanns andra omständigheter som talade för 21-åringens skuld, menade tingsrätten. Flera vittnen har uppgett att 21-åringen har pratat med dem om sin ekonomiska situation och tingsrätten ansåg att det därigenom var visat att han var ”i akut behov av pengar”. Det framgår också av bland annat övervakningsbilder från en bensinmack att 21-åringen har rört sig i området och bör ha observerat att kvinnan gick in i soprummet. Dessutom har kvinnans blod påträffats på 21-åringens ena socka…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!