Man döms för häleri och fyra stölder – blockerade billås med störsändare

Attunda tingsrätt dömer en idag 61-årig man för häleri, vapenbrott och fyra fall av stöld till fängelse i tio månader. Ett vittne har berättat att han iakttagit mannen på Rotebro handelsområde en dag i april 2018 när 61-åringen ska ha öppnat bagageluckan på en bil som inte tillhörde honom. Vittnet ringde då Polisen och höll uppsikt över kundparkeringen. I samband med att mannen greps ska han ha kastat ut en störsändare från sin bil som enligt åklagaren har använts för att blockera billås. I mannens bil hittades väskor tillhörande två personer som blivit bestulna på parkeringsplatsen, samt väskor tillhörande ytterligare två personer som tidigare under dagen hade anmält stölder som ska ha skett i de näraliggande områdena Barkarby och Rissne. Tingsrätten anser det styrkt att det är mannen som har gjort sig skyldig till de fyra stölderna och att den mest sannolika förklaringen till att väskorna har kunnat stjälas från bilarna är att mannen har använt störsändaren för att blockera billåsen. Mannen stod också åtalad för häleri för att i september 2016 ha transporterat en stor mängd stöldgods i form av bland annat datorer, mobiltel…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!