Företrädare för medicinteknikföretag anmälde aktieförsäljningar månader för sent – ska betala sanktionsavgifter för marknadsmissbruk

Tre personer förpliktas av Finansinspektionen att betala en sanktionsavgift för att ha anmält sina respektive aktieförsäljningar i det numera avnoterade medicinteknikföretaget Vigmed Holding AB till inspektionen för sent. Som personer av ledande ställning i medicinteknikföretaget – eller närstående till sådana – har personerna i fråga haft en skyldighet att – i enlighet med marknadsmissbruksförordningen – anmäla sina transaktioner senast tre handelsdagar efter försäljningsdatum. En av personerna har istället anmält sin aktieförsäljning cirka en månad senare och…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!