Mördad man hittad på klubbhus-område – men Hells Angels-medlemmar frias

Två medlemmar av motorcykelklubben Hells Angels frias av Värmlands tingsrätt från åtal om mord på en tredje medlem. Det var i november 2017 som två förbipasserande tyckte sig se en man lyftas in på motorcykelklubbens klubbhus-område och tillkallade polis. Polisen fann senare en manskropp inlindad i presenning på gården med ett buntband hårt åtdraget runt halsen samt med en skallskada som åklagaren påstår ska ha tillfogats offret med en kofot som hittats på tomten. Trots att tingsrätten finner det bevisat att de båda männen befunnit sig på platsen ”i vart fall någon gång under den aktuella tidsperioden”, och att flera omständigheter är mycket besvärande för de tilltalade – gör man bedömningen att inte tillräcklig bevisning presenterats för fällande domar mot dem. Tingsrätten konstaterar att det inte är uteslutet att också någon eller några andra personer befunnit sig på platsen vid tiden…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!