Arriva skadeståndsskyldigt för tågkrasch in i bostadshus – fordran inte preskriberad

Tågbolaget Arriva ska betala drygt 1,6 miljoner kronor jämte ränta till försäkringsbolaget Trygg Hansa efter tågolyckan i januari 2013 då ett tåg på Saltsjöbanan körde rakt in i ett bostadshus invid slutstationen Saltsjöbaden och förstörde två lägenheter. Trygg Hansa har yrkat ersättning för det belopp som bostadsrättsföreningen begärt genom sitt danska försäkringsbolag. Arriva har motsatt sig ersättningsskyldighet och menat att om en fordran funnits så har den i vilket fall preskriberats – något som Nacka tingsrätt dock inte håller med om. Tingsrätten menar att Arriva genom sitt försäkringsbolag åtagit sig att ersätta skadan på bostadshuset som tillfälligt bekostats via föreningens egna försäkring. Likt…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!