Granne som påtalade störningar blev knivskuren i halsen – 33-åring fälls för dråpförsök

En 33-årig man, som tidigare dömts för försök till dråp och ringa narkotikabrott vid Lunds tingsrätt, döms nu även av Hovrätten över Skåne och Blekinge. Det var i januari 2018 som 33-åringen knivskar en granne i halsen och i bröstet när denne påpekade att han störde de andra boende i fastigheten i Lund. Grannen har berättat att 33-åringen alltsedan han flyttade in i mars 2017 hade orsakat störningar bestående i ”högljudda fester och oväsen i trapphuset”. Vid halv tio-tiden den aktuella kvällen hade grannen hört hur någon bankade i husets väggar. Han gick ut i trapphuset och fick se 33-åringen stående utanför en av lägenhetsdörrarna skrikandes och gestikulerande med en skiftnyckel i handen. Grannen gick fram till 33-åringen och frågade om han kunde hjälpa honom. 33-åringen ska ha svarat ”allt är ditt fel, det är du som har skrivit bibeln”, sedan tagit fram en kniv och attackerat grannen – som fick sårskador på halsen, på vänster över- och underarm och på två ställen på vänster sida av bröstkorgen. En annan boende i huset reagerade på tumultet och hjälpte den skadade grannen in i sin lägenhet och polis och ambulans tillkallades. Grannen har i efterhand berättat att 33-…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!