Mordbrandsdömd frias i HovR trots ”besvärande omständigheter”

Uppsala tingsrätt dömde i juni 2018 en i dag 21-årig man för misshandel, olaga hot, ringa narkotikabrott samt mordbrand. 21-åringen befanns bland annat skyldig till att ha slagit sin flickvän i ansiktet och därefter uttalat att han skulle ”begrava henne”. Mordbranden bestod i att mannen hade tänt eld på kvinnans personbil. Flickvännen hade iakttagit händelseloppet från sitt fönster och var ”helt säker” på att det var 21-åringen som var gärningsman. Polisen hade också noterat att 21-åringen luktade bensin när han greps, och mannen hade enligt flickvännen tidigare uttalat att han skulle ”bränna” flickvännens bil. Sammantaget fann tingsrätten det bevisat att det var 21-åringen som hade anlagt branden. Påföljden för 21-åringen bestämdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, eftersom mannen lider av en allvarlig psykisk störning, under vilken han också hade begått…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!