Ingen HD-prövning för polis som fällts för misshandel under Håkan Hellström-konsert

Svea hovrätt ändrade domen från Södertörns tingsrätt och fällde en polis i 60-årsåldern för misshandel efter en incident vid en Håkan Hellström-konsert i Globen i Stockholm i december 2016. Mannen arbetade inte under konserten utan var där på sin fritid – och hamnade då i en ordväxling med en annan man i publiken. De båda männen har befunnit sig på en sittplatssektion och polisen har blivit irriterad när mannen framför honom valt att ställa sig upp. Polisen har bekräftat att ordväxlingen resulterat i ett handgemäng, som inletts med att han lagt handen på den andre mannens axel och försökt trycka ned honom i läktarstolen. Han har också medgett att han utdelat slag mot den andre mannen, men uppgett att detta gjorts i nödvärn efter att den andre mannen tagit till våld. Södertörns tingsrätt ansåg inte att polisen skulle dömas för misshandel, men fällde honom för ofredande. Domstolens majoritet ansåg inte att det var utrett att polisen verkligen slagit det första slaget och hans nödvärnsinvändning accepterades därför. Däremot var det utrett att polisen före handgemänget upprepade gånger tagit tag i den andre mannen och med kraft försökt tvinga honom att sätta sig mot sin vilja. Detta…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!